Hulp bij…

Waarmee kun je bij Hypnova terecht?

Stemming, geest, gedrag:Lichaam:
✓ spanning, stress, burn-out
✓ angst, fobie, trauma
✓ piekeren, remmende denkpatronen
✓ somberte, gevoel van zinloosheid
✓ slaapproblemen
✓ problemen met eten en gewicht
✓ verslaving en gewoonte
✓ weinig vertrouwen, teruggetrokkenheid
✓ vast zitten, machteloosheid
✓ onbegrepen of heftige emoties
✓ onbegrepen lichamelijke klachten
✓ prikkelbare darm syndroom (pds)
✓ angst en/of pijn bij behandelingen
✓ psychosomatische klachten

Zingeving:
✓ bij afscheid en verlies
✓ rond de ‘midlife’-periode
✓ in latere levensfasen
✓ op zoek naar vervulling

Iets weten verandert niet altijd iets

In het leven van alledag kun je een last dragen, waar je je steeds meer door belemmerd voelt.
Het kan zijn dat het iets is dat je van binnen voelt: een innerlijke verstarring, een herhalend patroon. Of wellicht ervaar je iets als pijn of spanning in je lichaam. Misschien zit iets je emotioneel in de weg, waardoor je niet voluit kunt leven. Of het kan zijn dat je je steeds over iets heen moet zetten, wat je energie kost. Of dat iets in jou je ervan weerhoudt de goede keuzes te maken. Misschien is het ook wel iets wat zich tussen jou en anderen in plaatst, of tussen jou en je zelf.
Wat dit ‘iets’ ook is, het blokkeert je. Vaak ligt het diepere inzicht over de oorzaak in je onbewuste, en daar ligt ook je vermogen om te veranderen. Hypnotherapie is een methode die voorbij het weten gaat en je verandering laat ervaren. Je maakt contact met dieper gelegen delen in jezelf en je ontdekt je onbewuste. Zachte maar krachtige veranderingen vinden plaats, vaak moeiteloos en zonder strijd.

Je vermogens ontdekken

Je richt je aandacht naar binnen en je wordt stil. Zo kun je luisteren naar wat diep in jou gaande is. Het onbewuste reikt je in beelden en ervaringen nieuwe inzichten over jezelf aan, waardoor je weer in contact komt met wat werkelijk waardevol is voor jou. Of het brengt een ver weggestopte ervaring of emotie aan het licht, waarvan je je niet (meer) bewust was en waarin je nu je persoonlijke kracht kunt (her)ontdekken. Wat eenmaal aan het licht is gekomen, kan niet meer in het donker verdwijnen en daar ongemerkt een negatieve invloed op je hebben. Zo ontdek je je persoonlijke hulpbronnen en nog onontdekte vermogens, en kun je ervoor kiezen deze in te zetten.

Onbewuste laten samenwerken met bewuste

Vergelijk jezelf met een ijsberg: je bewuste geest is het topje dat boven het water uitsteekt, het onbewuste die immense massa daaronder. Met behulp van hypnotherapie leer je je bewuste samen te laten werken met je onbewuste. Je kunt daardoor met meer zelfkennis en toegenomen vermogens in het leven staan. Krachtig, helder, met zelfvertrouwen.